Omgeving

 
La Livinière
Romeins aquaduct
Canal du Midi
Grotten van Cabrespine
Kastelen Carcassonne
Rotswanden Cesse
Terrasjes Olonzac
Felines-Minervois
 9 sluizen Beziers
 Minerve
Zevenhoekig kerkje Rieux
  
 Siran
 
Lac de Jouares
 
 Saint Germain
 

Ons dorp en de omgeving.  

 

La livinière is een oud dorpje met 600 inwoners en ligt in het bekende en prachtige wijngebied  Languedoc, met o.a de steden Montpelliers, Carcassonne en Narbonne. Veel van onze mede inwoners leven van de wijnbouw. La Livinière heeft een kruidenier, een warme bakker, een arts een apotheek, een restaurant en uiteraard verschillende châteaux, waar u heerlijke en vaak bekroonde A.O.C. wijnen kunt proeven. Olonzac is een groter dorp op een paar minuten afstand , voor uw bezoek aan restaurants, grotere winkels of gezellige terrasjes en de markt op dinsdagochtend is ook zeker een bezoek waard. Wij wonen, verhuren en bouwen inmiddels 20 jaar in La Livinière.
  
 Het landelijke La Livinière ligt aan de voet van de Montagne Noir. Een gebied met erg veel natuurschoon, waar u uren kunt wandelen, fietsen, picknicken, of zwemmen in de kristal heldere beekjes en rivieren die zich tussen imposante rotswanden een weg hebben gebaand. Het eeuwenoude pittoreske plaatsje Minerve (de naamgever van de wijnstreek Minervois) is een must om te bezoeken. Aan de andere kant van La Livinière strekt zich een breed dal uit waardoor het beroemde Canal du Midi, in opdracht van Napoleon gegraven, met z’n vele sluisjes loopt. U kunt een boot huren en door de sluizen manoeuvreren. In Beziers zijn, in verband met het enorme hoogteverschil, negen sluizen op rij; een ingenieus waterwerk, erg leuk om te bekijken!

 Op een half uur rijden, in meerdere richtingen liggen grote plaatsen als Carcassonne, Beziers en Narbonne. Deze oude steden zijn uw bezoek meer dan waard. Kastelen, parken, winkels, (rommel) markten en restaurants. U kunt heerlijk in het zonnetje genieten van een glas wijn, terwijl u opgaat in het goddelijke Franse leven. Of, wat actiever, een balletje slaan op de golfbanen. Narbonne-plage ligt aan de kust, heeft een boulevard met terrasjes, restaurantjes en een breed, kindvriendelijk strand. Er worden ligbedden, parasols en waterfietsen verhuurd. De Pyreneeen zijn binnen 2 uur rijden bereikbaar voor uitstapjes, waar u in de winter van meerdere skigebieden en accommodaties gebruik kunt maken. Aan de kustkant, ten zuiden van Perpignan, tegen de rotsen van de Pyreneeen, liggen authentieke havenplaatsjes zoals o.a Collioure en Port-Vendres. Deze rotskust biedt prachtige snorkel- en duikmogelijkheden.

  Lac de Jouarres op maar 10 minuten afstand, is een recreatiegebied dat u kunt ontdekken tijdens uw vakantie in de buurt van la Livinière. Deze locatie is zeer populair onder de toeristen die deze streek aandoen.

Dit meer is te bereiken vanuit: Homps Pepieux en olonzac.

Het ligt in een schitterende omgeving, u kunt genieten van een rustige plek aan het strand of in het schaduwrijke dennenbos.

Op het meer kunt u: Kanoën, windsurfen en vissen. 

Er ligt een restaurant direkt aan het water. vlakbij vindt u de haven Minervois in Homps met leuke restaurants en terrasjes aan het water.

Rieux Minervois
Deze vroegere bisschopszetel met nog enkele resten van de ommuring heeft een uitgebreide VVV en daar vlakbij ligt het beroemde zevenhoekige kerkje van Rieux uit de 12de eeuw, dat vol mystiek zit. Duidelijk is het, dat hier mensen aan het werk zijn geweest die op de hoogte waren van enkele geheimen van de regio. Maar het mooie oude kerkje zal waarschijnlijk wel nooit haar geheim prijs geven. Aan de hoofdweg die door de plaats loopt, ligt een pleintje met platanen en een terrasje. De Italiaan aan de hoofdweg heeft overheerlijke pizza’s!
  
   De Minervois  

 De Minervois ligt tussen de Aude en de Herault ingekneld en is, net als de Corbière, bekend om zijn goede wijnen. Naast de wijnbouw heeft het gebied een interessante geschiedenis die teruggaat tot nog vóór de Romeinse bezetting. De naam Minervois komt van Minerva.  Het is dan ook heel vreemd, dat de plaats Minerve niet in de Minervois ligt, maar in de Herault. De Minervois is een streek met vlaktes en heuvels, waar het ’s zomers heel erg warm kan zijn. Sporen uit het verleden zijn de tegenwoordige toeristische trekpleisters geworden en het Canal du Midi lokt rustzoekers het water op. De belangrijkste plaatsen zijn Rieux-Minervois en Caunes-Minervois.
  
Siran  ligt op 5 minuten van la Liviniere, Het ligt midden in de Minervois, aan de noordkant van de vlakte, Le Petit Causse.
 U vindt er een gezellig café met terras, waar u voor een redelijke prijs prima kunt eten.
 De volgende bezienswaardigheden zijn uw bezoek zeker waard: De klokketoren , in het oude centrum van het dorp, de kerk uit de XIV eeuw : Overblijfselen van de Stadsmuren (remparts)